Fugt

Fugtanalyse skal udføres præcist

Det er af største vigtighed at kilden til fugt problemerne fastslås og at nedbrud i materialer undersøges. Ved fugttjek er visuel gennemgang af boligen en vigtig del som skal sammenholdes med de resultater der bliver målt i indvendige materialer og ikke mindst luftfugtigheden  samt rumtemperatur.

Resultaterne er vigtige i forhold til hvilke løsninger, der kan anbefales og hvilke tiltag der skal laves, så det kommer en permanent afhjælpning af fugtproblemerne. Her er professionel rådgivning nøglen.

Eksempler på dårlig rådgivning:

Monteres der fejlagtigt kondensaffugter i en bolig, hvor problemet er grundopstigenede fugt, vil transporten af vand blive øget og nedbrud af ejendommen vil fortsætte. Her vil et elektroosmoseanlæg være den eneste rigtige permanente løsning.

Monteres der fejlagtigt et elektroosmoseanlæg i en bolig, hvor problemet er sidetrykkende vand eller et kondensrelateret problem, har elektroosmose ingen effekt og problemerne vil fortsætte.

Der findes en bred vifte af produkter på markedet, der enten skal sprøjtes ind i væggene eller skal smøres på væggene. Fælles for de fleste af leverandørene er, at de lover at fjerne grundopstigenede og andre fugtproblemer. Har boligen problemer med grundopstigenede eller kondensfugt er det slet ikke løsningen at påføre disse produkter. I boliger med grundopstigenede fugt vil problemet fortsætte og fordampningspunktet, som før lå 30-40 cm over gulvet, vil nu finde andre veje, enten højere op på væggene, eventuelt ud i gulvknostrutionen  eller hvor der ellers kan ske fordampning. Ved kondensfugt har produkterne ingen gavnlig virkning.   Produkterne tillader stadig fugten at stige og være i væggen og resten af konstruktionen. Materialer vil derfor fortsætte deres nedbrud.

Tag kontrol om problemet og fjern kilden der hvor den starter og ikke halvt oppe i vores boliger. Det er måden til at få et sundt hus med et godt indeklima.